nedjelja, 15. veljače 2015.

Velika bitka tri sjajna ofanzivca :)

Dragi moji čitaoci, odlučio sam da napravim jednu analizu ofanzivnih veznih. Odlučio sam da uporedim 3 trenutno možda i najbolja ofanzivca na svijetu, 3 igrača koji su apsolutno „World Class“, 3 igrača koji svojim pristupom na igru svog tima, ostavljaju veliki utisak. Danas su se kockice okrenule na Jamesa (Real Madrid), Mullera (Bayern Munchen) i na igrača koji je ove godine iskočio iz prosječnosti, pokazao da je itekako veliki talenat i da je čak i veliki Mourinho ipak vjerovatno pogriješio, a to je de Bruyne (Wolfsburg). Dosta ćemo podataka uzeti, dosta statistike uporedi i bar pokušati da odredimo, ko je od ove 3 igrača, ove sezone najbolji.





Opšte informacije o igračima:

1. James



Puno ime:  James Rodriguez
Nadimak: James
Klub: Real Madrid
Godine (datum rodjenja): 23 (12.07.1991)
Broj dresa: 10
Pozicija: Ofanzivni vezni ( centralni vezni, lijevo I desno krilo)
Visina: 180 cm
Težina: 75 kg
Nacionalnost: Kolumbijac
Trenutna vrijednost igrača: 52,80 miliona eura

2. Muller

Puno ime:  Thomas Muller
Nadimak: Thommy
Klub: Bayern Munchen
Godine (datum rodjenja): 25 (13.09.1989)
Broj dresa: 25
Pozicija: Ofanzivni vezni ( centralni vezni, lijevo I desno krilo)
Visina: 186 cm
Težina: 75 kg
Nacionalnost: Njemac
Trenutna vrijednost igrača: 55 miliona eura

3. De Bruyne

Puno ime: Kevin de Bruyne
Nadimak: Kevin
Klub: VFL Wolfsburg
Godine (datum rodjenja): 23 (28.06.1991)
Broj dresa: 14
Pozicija: Ofanzivni vezni (centralni vezni, lijevo I desno krilo)
Visina: 181 cm
Težina: 76 kg
Nacionalnost: Belgijac
Trenutna vrijednost igrača: 28 miliona eura



Nakon što smo saznali osnovne podatke o igračima, možemo da se bacimo na analizu. Analiza će teći tako da ćemo analizirati jednog po jednog igrača I na kraju ćemo I svega izvući zaključak. Za analizu ćemo kao parameter uzeti domaće prvenstvo I evropsko takmičenje u kome je igrač učestvovao. Analiza može da počne:

Prvo ćemo da za parametar uzmemo rezultate iz domećeg prvenstva, tačnije, statističke podatke vezane za ovu trojicu igrača, ali samo onu statistiku koja se tiče domaće lige.


1. James Rodriguez



Opšte informacije:

- Broj odigranih utakmica: 20
- Minuta na terenu: 1539
- Žuti kartina: 4
- Crvenih kartona: /
- Igrač utakmice: 2

Sprecifične informacije:



2. Thomas Muller


Opšte informacije:

- Broj odigranih utakmica: 20
- Minuta na terenu: 1497
- Žuti kartina: /
- Crvenih kartona: /
- Igrač utakmice: 1

Sprecifične informacije:



3. Kevin De Bruyne



Opšte informacije:

- Broj odigranih utakmica: 21
- Minuta na terenu: 1885
- Žuti kartina: 2
- Crvenih kartona: 0 
- Igrač utakmice: 3

Specifične informacije:

ZAKLJUČAK: Na osnovu uvida na ovu jako bitnu statistiku, možemo da vidimo da je u ovom trenutku, Thomas Muller u najlošijoj formi od navedena 3 igrača. Dakle, u "finalu" su ostali De Bruyne i James. Što se tiče defanzivnog dijela, jako su veliki borci obojica, sa jako sličnom statistikom, tako da ne možemo sa tačnošću da kažemo ko više radi u odbrani tu su podjedniki. Što se tiče ofanzivnog dijela, i kod jednog i kod drugog vidimo fantastične rezultate. Ipak, lično smatram da je De Bruyne u boljoj formi, jer vidimo i sami da i ako su imali isto golova, on ima 5 više asistencija, bolji je dribler i ima više ključnih pasova, dok je takodje u procentima šuta na gol po utakmici bolji. James bolje čuva loptu i ima tačnije lopte, ali moje mišljenje je da je u ovom trenutku, De Bruyne bolji.


POBJEDNIK: KEVIN DE BRUYNE



Vrijeme je da predjemo o na evropska takmičenja. Dok James i Muller igraju Ligu Šampiona, De Bruyne se sa svojim Wolfsburgom bori u Ligi Evrope, tako da ćemo kod rezultata De Bruyna ipak biti malo više kritični, jer se radi o dosta slabijem takmičenju u odnosu na takmičenja Mullera i Jamesa.



1. James Rodriguez



Opšte informacije: 
- Broj odigranih utakmica: 5 
- Minuta na terenu: 347
- Žuti kartina: 1
- Crvenih kartona:/  
- Igrač utakmice: /

Specifične informacije:

2. Thomas Muller


Opšte informacije: 
- Broj odigranih utakmica: 4 
- Minuta na terenu: 274
- Žuti kartina: /
- Crvenih kartona: / 
- Igrač utakmice: /

Specifične informacije:

3. Kevin De Bruyne


Opšte informacije:
- Broj odigranih utakmica: 6
- Minuta na terenu: 532
- Žuti kartina: 1
- Crvenih kartona: / 
- Igrač utakmice: 2

Specifične informacije:


Zaključak: Nakon svih podataka iz evropskih takmičenja, zaključili smo da je James Rodriguez u ovom trenutku najslabiji. Što se tiče Thomas Mullera i Kevin De Bruyna tu je situacija veoma izjednačena. Jeste da je De Bruyne bolji u skoro svim segmentima od Mullera, ali je De Bruyne igrao daleko slabije takmičenje nego Muller + što je Muller odigrao 2 utakmice manje. Broj 2 svakako da nije veliki broj, ali ako uzmemo u obzir da se gleda mali broj utakmica, onda je taj broj 2 je jako veliki. Ipak, uzimajući sve u obzir možemo da damo vrlo malu prednost Mulleru.


Pobjednik: Thomas Muller



Generalni zaključak: Ovo su tri trenutno možda i najbolja ofanzivna vezna na svijetu, ovo su 3 velika genijalca i 3 velika igrača. Razlika izmedju njih je minimalna. Svakako da je najveći "Bum" na ovoj listi Kevin De Bruyne i da je upravo on zaslužio najveću čestistiku. Ništa manju čestitku je zaslužio James Rodriguez koji je nakon svijetskog prvenstva odlično počeo i u Real Madridu, i ako je ovo ljeto promjenio sredinu. Najveće kritike možemo da uputimo samo Thomasu Mulleru, već iskusnom, fanstastičnom igraču, ali ipak, mislim da smo svi navikli od njega više.


POBJENIK: Ne možemo reći ko je to, ako ćemo gledati po statistici, onda možemo reći da su sva trojica podjednaki sa malom zvjezdicom iznad imena De Bruyna (jer je minimalno bolji), ali ako ćemo gledati napredak u karijeri, onda svakako da su pobjednici i James Rodriguez i Kevin de Bruyne, dok je gubitnik Thomas Muller koji tek treba ove sezone da pronadje svoju formu.






Nema komentara:

Objavi komentar