petak, 15. kolovoza 2014.

Koga A.C. Milan treba ? Douglas Costa vs Ezequiel Lavezzi vs Alessio Cerci ?

Pošto znamo da je A.C. Milan poslednjih godina u jako teškoj finansijskoj situaciji i da ne mogu sebi da priušte skupa pojačanja, pokušaćemo u ovoj analizi da utvrdimo koji od 3 ovogodišnja potencijalna pojačanja bi najbolje došla klubu koji nema pare da griješi i koji ne smije da pare "baci u vjetar".




Analiziraćemo ova 3 igrača kroz 2 takmičenja koja su igrali, a to su Liga i Kup. Pošto Alessio Cerci nije igrao evropska takmičenja, on će izostati iz te analize, dok na kraju, kad budemo gledali generalno, da bi napravili parametar izmedju Lavezzija i Coste, napravićemo analizu njih dvojice zajedno sa evropskim takmičenjem koje su igrali. Važno je napomenuti i da sva 3 igrača igraju krilnu poziciju.

Prvo opšte informacije. 

- Ezequiel Lavezzi igra u Francuskom prvenstvu i ima 29 godina. Već je nastupao u Italiji za ekipu Napolija, tako da ima iskustvo igranja u Italiji.

- Alessio Cerci igra u Italiji i ima 27 godina. On je protekle sezone bio glavni igrač Torina.

- Douglas Costa igra u Ukrainskom prvenstvu i ima 23 godine. Zbog rata i političkih dešavanja on se odlučio da napusti Ukrainu, tako da je samo pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Statistika iz ligaških utakmica:

1. Ezequiel Lavezzi:


- Broj utakmica: 32
- Broj odigranih minuta: 1871 
- Broj golova: 9
- Gol postiže svakih: 207
- Asistencija: 3
- Asistenciju djeli svakih: 623

2. Alessio Cerci:


- Broj utakmica: 37
- Broj odigranih minuta: 3003
- Broj golova: 13
- Gol postiže svakih: 231
- Asistencija: 12
- Asistenciju djeli svakih: 250

3. Douglas Costa:


- Broj utakmica: 27
- Broj odigranih minuta: 2077
- Broj golova: 4
- Gol postiže svakih: 519
- Asistencija: 11
- Asistenciju djeli svakih: 188

Zaključak:  Vrlo komplikovana situacija. Cerci je odigrao najviše utakmica, takodje i najviše minuta, ali on ni u golovima ni u asistencijama nije najbrži. Lavezzi je odigrao više utakmica od Coste, ali i manje minuta, tako da možemo da kažemo da je Lavezzi jako brzo postiže pogodak, ali i jako sporo daje asistenciju i u tome je najslabiji u ovoj analizi. Ako uzmemo u obzir da Milan ima jednog golgetera u timu (kakav je Mario Balotelli), dolazimo do zaključka da Milanu više treba asistent nego golgeter, ali isto tako treba igrač i da može podjednako dobro zabijati.Costa jeste podjelio dosta efikasno i dosta količinski asistencija, ali isto tako vidimo i da je jako malo golova zabijao, a sigurno je da Milanu treba jedan koji može i da zabija. Ovde se pokazalo da je sredina zaista zlatna, tako da možemo da kažemo da je Cerci pobjednik ovoj put, dok Lavezzi i sjajni asistent Costa ostaju da djele drugo mjesto.

Kup:

1. Ezequiel Lavezzi :


- Broj utakmica: 4
- Broj odigranih minuta: 226
- Broj golova: 0
- Gol postiže svakih: /
- Asistencija: 0
- Asistenciju djeli svakih: /

2. Alessio Cerci :


- Broj utakmica: 1
- Broj odigranih minuta: 29
- Broj golova: 0
- Gol postiže svakih: /
- Asistencija: 0
- Asistenciju djeli svakih: /

3. Douglas Costa :


- Broj utakmica: 3
- Broj odigranih minuta: 176
- Broj golova: 1
- Gol postiže svakih: 176
- Asistencija: 1
- Asistenciju djeli svakih: 176


Zaključak: Jako neefikasno takmičenje od sve trojice. Uzmimo činjenice u obzir, i ako je Douglas Costa najefikasniji, ako se to tako može nazvati, Alessio Cerci je odigrao daleko manji broj i minuta i utakmica. Ako uzmemo u obzir i to da je ekipa Torina u kojoj je nastupao Cerci daleko slabija od ostalih ekipa u ligi, za razliku od Shakhtara u Ukrajini u kome je nastupao Costa, dolazimo do zaključka da Costa jeste efikasniji,ali nam to ne daje dovoljno jasnu sliku ko je efikasniji u ovom takmičenju, zbog malog broja utakmica i minuta. Ne može da se odredi pobjednik ni gubitnik, ovo takmičenje je nerješeno.

Komentar: Jasno je vidljivo da je Cerci najefikasniji kad se generalno gledaju ova 2 takmičenja. On je najviše doprinjeo ekipi koja je dosta slabija od svojih konkurenata u ligi, dok su Costa i Lavezzi slabiji.

Evropska takmičenja (Ezequiel Lavezzi vs Douglas Costa ):

1. Ezequiel Lavezzi :


- Broj utakmica: 10
- Broj odigranih minuta: 628
- Broj golova: 2
- Gol postiže svakih: 314
- Asistencija: 4
- Asistenciju djeli svakih: 157

2. Douglas Costa :


- Broj utakmica: 6 
- Broj odigranih minuta: 513
- Broj golova: 2
- Gol postiže svakih: 256
- Asistencija: 2
- Asistenciju djeli svakih: 256

Zaključak: Lavezzi je odigrao više utakmica i minuta, ali je takodje bio i efikasniji u asistencijama, a ni sa golovima nije toliko puno kasnio, koliko je Costa za njim u asistencijama. Tako da pobjednika ovog takmičenja možemo da nazovemo Lavezzija.

Generalan zaključak: Tačno je da Lavezzi i Costa imaju veće iskustvo u igranju evropskih takmičenja i tačko je i da Lavezzi ima već iskustvo igranja u Italiji, a tačno je i da je Costa mladji od Cercija, ali kad uzmemo sve činjenice u obzir, dolazimo do zaključka da je upravo Cerci najisplativija kupovina Milana, zbog forme u kojoj igra, zbog statistike koju je pokazao prošle sezone, zbog toga što ima najveće iskustvo igranja u Italiji i zbog toga što Milanu ove godine nije bitno iskustvo igranja u Evropi. 




Nema komentara:

Objavi komentar